2020-12-03 09:26:46• hírek • Bede Emőke

Ismét az Autonet Motorcycle Team színeiben áll rajthoz Gyenes Mani

Gyenes Emánuel, ki mostanra már szó szerint és átvitt értelemben is Dakar-legendának számít, 2021-ben immár tizenegyedik alkalommal vág neki a világ legnehezebb enduro versenyének. A szatmári motoros ismét a Malle Moto kategóriában fog elrajtolni, tehát műszaki asszisztenciára nem, csupán önmagára számíthat majd, ha szerelni kell a KTM-et.

Az Autonet Motorcycle Team színeiben induló Mani motorját már át is adta azon hajó személyzetének, mely a versenyjárműveket a szaud-arábiai Dzsiddába szállítja. A rali rajtkövének számító városban január 1. és 2. között kerül sor a műszaki ellenőrzésekre, viszont a szatmári motorosnak már december 27-én el kell indulnia a helyszínre, hiszen a pandémia miatt két napos elkülönítés és egy koronavírusteszt is vár majd rá. Ha azonban minden a tervek szerint alakul, január 3-án felbőgnek a motorok, és kezdetét veszi a 2021-es Dakar-rali.


Az immár 43-ik alkalommal megszervezésre kerülő verseny január 3. és 15. között fog zajlani, helyszíne pedig továbbra is a közel-keleti Szaúd-Arábia lesz. A versenyzőknek nem kevesebb mint 7.650 kilométert kell megtenniük, viszont közel 4.800 kilométeren speciális próbák is fokozzák majd az izgalmakat. Mint említettük, a startpisztoly idén is Dzsiddában dördül majd el, és ugyanitt kell végül áthajtani a célvonalon is. A koronavírus-járvány ellenére több mint 300 járművel vágnak neki a versenyzők a ralinak, melynek szervezői idén különösen nagy hangsúlyt fektetnek majd a biztonságra és a navigációra.


Gyenes természetesen idén is a Malle Moto kategória dobogóját célozza meg, de feltett szándéka, hogy összesítettben is a legjobb 30 között végezzen. Annak ellenére, hogy nyáron megsérült, illetve hogy versenykategóriájából kifolyólag műszaki asszisztenciát ebben az évben sem vehet igénybe, az Autonet Motorcycle Team motorosa bízik saját képességeiben: „Nagyon örülök, hogy ott lehetek a 2021-es Dakaron, mivel azt gondoltam, hogy a júniusban elszenvedett baleset miatt ki kell hagynom ezt az évet, viszont a felépülés szerencsére jó ütemben zajlott, és napról napra egyre optimistábbá váltam. A végső teszt azonban az októberi Red Bull Romaniacs volt, ahol nemcsak hogy komolyabb incidensek nélkül sikerült teljesíteni a versenyt, hanem az Iron kategóriában sikerült győztesként is végeznem. E tapasztalatnak döntő szerepe volt abban, hogy végül úgy határoztam, elindulok a Dakaron is. Természetesen nem csak az egészségi állapotomon múlt mindez, hanem a szponzoraim, tehát az Autonet, a Varta, a Vectra Racing, a Schlemmer és a KTM Center bíztatásán is, akiknek végtelenül hálás vagyok a támogatásért” – nyilatkozta Gyenes Emáneul, aki 29-es rajtszámmal, egy KTM motor nyergében ülve vág majd neki a 2021-es Dakarnak.


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: